Consiliul Local Pitești se va reuni astăzi în ședință extraordinară pentru aprobarea cumpărării de către Primărie a unei părți din fosta Închisoare Pitești (clădire și teren). „Proiect de hotărâre inițiat de primar privind însușirea procesului verbal de negociere și aprobarea cumpărării imobilului monument istoric situat în municipiul Pitești strada Negru Vodă nr.30” – acesta este singurul punct de pe ordinea de zi a ședinței.

În urma negocierii cu proprietarul, firma Conarg, municipalitatea va plăti 499.000 de euro. Comisia de negociere din partea Consiliului Local a fost alcătuită din Violeta German (USR), Robert Tudorache (PSD) și Sorin Apostoliceanu (PNL).

Partea care va fi cumpărată de Primărie are o suprafață totală de circa 1.900 de mp. Viceprimarul Mihai Mihăilescu (foto) propune ca, după achiziționare, demisolul și parterul să fie încorporate Memorialului Închisoarea Pitești (ca spații muzeistice), iar etajele să fie folosite de Apă Canal 2000 SA pentru birouri (astfel încât societatea să renunțe la spațiile din Centru pentru care plătește chirii uriașe).

Conarg a cerut Primăriei Pitești să își exercite dreptul de preempțiune asupra acestei părți din fosta Închisoare Pitești („Celularul” – în care au fost o bună parte dintre celulele în care deținuții politici au avut de suferit torturi inimaginabile), iar municipalitatea a acceptat. Suma cerută de Conarg a fost de 500.000 de euro.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *