Timp de mai bine de nouă ani, o piteșteancă a prestat activități de contabilitate și audit financiar fără să fie expert contabil sau contabil autorizat. Într-un final a fost prinsă și anchetată. Riscă până la un an de închisoare.

Dosarul penal în care este incriminată piteșteanca a fost finalizat recent de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș. Anchetatorii au stabilit că, în perioada ianuarie 2012-aprilie 2021, femeia, în vârstă de 52 de ani, administrator al unei firme din Pitești de consultanță financiară, a prestat activități de contabilitate și audit financiar fără să dețină calitatea de contabil autorizat sau expert contabil, așa cum cere legea.

Activitățile au fost prestate pentru mai multe persoane juridice și au constat în înregistrarea de documente justificative, emiterea de balanțe lunare, întocmirea și transmitere de declarații fiscale și întocmirea și transmiterea de bilanțuri contabile.

Piteșteanca va fi trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, faptă pedepsită de lege cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *