Anchetatorii au finalizat cercetările în cazul băiețelului în vârstă de 4 ani care, în februarie 2020, a murit după ce a fost anesteziat pentru o intervenție stomatologică la clinica Teddy Care din Pitești. Vor fi trimiși în judecată pentru ucidere din culpă administratorii clinicii, un cadru medical și clinica.

Poliția Argeș informează: „În ziua de 29 decembrie 2022, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 februarie 2020 un minor de 4 ani a decedat după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanțe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice în vederea efectuării unei intervenții medicale stomatologice, în condițiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum și fără a deține instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare și resuscitare, conform normelor de specialitate.

La finalizarea cercetărilor, a fost dispusă trimiterea în judecată a unui bărbat de 41 de ani având calitatea de cadru medical, a doi bărbați, ambii în vârstă de 46 de ani, având calitate de administratori ai societății comerciale în cadrul căreia a avut loc evenimentul care face obiectul cercetărilor, precum și a persoanei juridice – societatea comercială în cauză.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată față de cele trei persoane fizice și față de persoana juridică”. (Foto: descriptiv. Sursă: Facebook.com/Teddy Care)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *