Astăzi a fost semnat contractul pentru amenajarea în Pitești a 116 insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Investiția va fi finanțată prin PNRR.

La cele 116 insule ecologice digitalizate (96 supraterane și 20 subterane) vor fi colectate separat deșeuri de hârtie și carton, deșeuri de plastic și metal, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile și deșeuri reziduale.

Valoarea contractului de finanțare semnat este de aproape 16.533.000 de lei.

Insulele ecologice vor funcționa în proximitatea locuințelor, pe bază de cartelă de acces, ceea ce va împiedica depozitarea deșeurilor în alte locuri decât în cele special amenajate. Cartelele urmează să le fie distribuite locuitorilor din zonele în care vor fi amplasate insulele ecologice digitalizate (zonele urmează să fie stabilite).

Sistemul digital va permite strângerea de informații cu privire la volumele şi tipurile de deşeuri colectate, precum şi la persoanele care introduc deşeurile în containere. Fiecare insulă ecologică trebuie să deservească minimum 200 de locuitori/apartamente.

Precizăm că insulele ecologice digitalizate (compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deşeurilor) vor fi protejate împotriva actelor de vandalism şi a accesului neautorizat.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *