Jandarmul care asigură paza sediului Finanțelor Publice Pitești a oprit ieri la intrarea în clădire un piteștean în vârstă de 30 de ani care a prezentat pe telefon certificatul verde al unei alte persoane.

Bărbatul i-a declarat jandarmului că a împrumutat telefonul unui prieten pentru a intra în sediul Finanțelor, acolo unde avea treabă.

Jandarmul a comparat datele din certificatul verde prezentat cu datele din cartea de identitate a piteșteanului, iar acestea nu s-au potrivit.

Prin urmare, pe numele bărbatului au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru fals privind identitatea. Actele au fost predate Poliției, pentru continuarea cercetărilor.

Amintim că, din 25 octombrie, pentru 30 de zile, accesul vizitatorilor în clădirile publice se face exclusiv pe baza certificatului verde. Măsura face parte din setul de restricții aprobate de Guvern, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe fondul creșterii explozive la timpul respectiv a numărului de infectări cu noul coronavirus și a numărului de decese în rândul persoanelor cu COVID-19.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *