Un piteștean în vârstă de 35 de ani este cercetat pentru comunicarea de informații false. Bărbatul a fost depistat ieri, 8 februarie 2021, de polițiști pe o stradă din Focșani (județul Vrancea) în timp ce distribuia exemplare ale unei broșuri cu teorii ale conspirației despre vaccinurile împotriva COVID-19.

Broșura „Adevărul despre noul vaccin ARN Mesager mărturisit de oamenii de știință și duhovnici cu frică de Dumnezeu” reprezintă o compilație a unor fake news-uri intens promovate în mediul online. În broșură este inclusă și opinia așa-zisului virusolog dr. Sucharit Bhakadi, conform căreia noul vaccin de tip ARN Mesager ar fi joaca de-a Dumnezeu, iar „prin vaccin se inoculează însăși gena virusului CV19cl, ucigându-ne limfocitele, adică exact acele celule care luptă cu virușii, anulându-ne practic sistemul imunitar. De-acum încolo putem spune la revedere vieții, pentru că nu vom mai avea cu ce să luptăm împotriva virusurilor”.

„Polițiștii Municipiului Focșani – Biroul Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 din Codul Penal, de către un bărbat din județul Argeș.

Astfel, în data de 8 februarie 2021, în jurul orei 12:00, polițiștii de ordine publică au identificat pe o stradă din municipiul Focșani un bărbat de 35 de ani din municipiul Pitești în timp ce distribuia reviste/broșuri intitulate Adevărul despre noul vaccin ARN COVID-19, atât cetățenilor în trecere, cât și comercianților din zonă.

Bărbatul le-a relatat polițiștilor că ar fi distribuit circa 30-40 de reviste până la momentul în care a fost legitimat, precum și faptul că nu are studii medicale, revista conținând informații sintetizate de acesta din cărți sau de pe anumite pagini de internet. Cercetările continuă”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Poliției Vrancea.

Potrivit Codului Penal, „comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Un comentariu

  1. Paunescu

    10-02-2021, 11:13 la 11:13

    „cunoscand caracterul fals al acestora” – daca nu stie ca sunt false (si nici nu are cunostinte medicale), se incadreaza? Dar campaniile electorale in care se angajeaza candidatii sa faca una si alta stiind ca nu se pot face, pe cand incep arestarile?

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *