A fost pericol de incendiu astăzi, în jurul orei 04:30, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești (secția de pe bulevardul I.C. Brătianu, spitalul „Nicolae Bălcescu”), într-un salon pentru pacienții cu COVID-19.

O pacientă a sesizat miros de fum, personalul medical constatând că sursa problemei este un prelungitor care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen, prelungitor care a făcut flamă. Prelungitorul a fost scos din priză și, ulterior, înlocuit.

Cele două paciente din salon (una dintre ele cu o formă mai severă a bolii), mamă și fiică, au fost evacuate și transferate într-un alt salon.

La fața locului au fost chemați pompierii.

Conducerea SJU Pitești face precizări cu privire la incident: „În această dimineață, în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime, dar nici cu pagube materiale.

În jurul orei 04:30, într-unul dintre saloanele în care sunt tratați pacienți diagnosticați cu noul coronavirus a fost semnalat miros de fum. Cadrele medicale au acționat imediat. Prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză și astfel evitată producerea unui incendiu.

La fața locului au fost chemați reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, care au constatat că nu sunt probleme. De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanța a stabilit că prizele de oxigen sunt funcționale, singura defecțiune fiind la acel prelungitor, care a fost înlocuit.

Menționăm că cele două persoane internate în respectivul salon au fost mutate imediat, fără ca starea lor de sănătate să le fie afectată de acest incident”. (Foto: descriptiv)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *