Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Pitești efectuează la această oră 8 percheziţii domiciliare în județele Argeş, Vâlcea şi Mureş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane şi proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020-2021, 6 persoane bănuite ar fi recrutat prin metoda „loverboy” 8 femei, pe care le-ar fi constrâns să practice prostituția în municipiile Târgu Mureș, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reținând sumele de bani obținute din prostituție.

Femeile ar fi fost transportate în diverse orașe din România și cazate în moteluri sau apartamente închiriate. Ulterior, proxeneții ar fi postat anunțuri pentru atragerea de clienți.

Membrii grupului ar fi supravegheat atent persoanele, le-ar fi restrâns libertatea de mișcare și ar fi folosit amenințări și violența fizică pentru a le constrânge să practice prostituția. Victimele ar fi fost lovite și amenințate cu moartea și cu săvârșirea unor infracțiuni îndreptate asupra copiilor lor minori. Ar fi fost, de asemenea, amenințate cu divulgarea către terțe persoane a faptului că se prostituează.

Din banii obținuți din activitatea infracțională membrii grupului și-ar fi achiziționat autoturisme de lux, iar importante sume de bani le-ar fi pierdut în sălile de jocuri de noroc.

La sediul D.I.I.C.O.T. Pitești vor fi conduse pentru audieri 26 de persoane.

Precizăm că la acțiune participă și jandarmii. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operațiuni Speciale.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *