Astăzi au avut loc percheziții la Primăria comunei argeșene Cocu și în alte locații, într-un dosar penal deschis pentru delapidare și complicitate la delapidare. Prejudiciul adus bugetului local: 100.000 de lei. Patru persoane au fost duse la audieri. Potrivit surselor noastre, printre acestea se află și primarul localității, Gheorghe Țucă (PSD).

Comunicatul Poliției Argeș: „În dimineața zilei de 8 august 2023, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș în vederea administrării de probatoriu într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunilor de delapidare și complicitate la infracțiunea de delapidare.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada iulie 2019-decembrie 2020, reprezentantul unei unități administrativ-teritoriale din județul Argeș ar fi aprobat plata unor facturi fiscale emise de două societăți comerciale din Pitești, facturi care consemnau servicii de consultanță care în realitate nu au avut loc.

Prejudiciul calculat adus bugetului local este de aproximativ 100.000 de lei.

4 persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști”. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *