Orașele Mioveni (rată de infectare: 8,26/1.000 de locuitori) și Ștefănești (8,04/1.000 de locuitori) intră în carantină de noapte pentru nevaccinați în toate zilele săptămânii.
Hotărârea a fost luată astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeș și se aplică din 16 octombrie, ora 00:00 (de la noapte), timp de 14 zile.
De asemenea, de la aceeași dată intră în carantină de noapte pentru nevaccinați în toate zilele săptămânii și comunele Bascov, Budeasa și Ungheni.
De la aceeași dată, tot timp de 14 zile, intră în carantină de noapte pentru nevaccinați doar în weekenduri (vineri, sâmbătă și duminică) orașele Topoloveni (rată de infectare: 6,6/1.000 de locuitori) și Costești (6,37/1.000 de locuitori) și comunele Albota, Ciofrângenii, Poienarii de Muscel, Rucăr și Săpata.
TOATE LOCALITĂȚILE DIN ARGEȘ CARANTINATE, SITUAȚIA LA ZI
Carantină de noapte în toate zilele săptămânii, între orele 20:00-05:00
-Pitești, Mioveni, Ștefănești, Băbana, Bascov, Bradu, Budeasa, Moșoaia, Oarja, Albeștii de Muscel, Poienarii de Argeș, Rociu, Țițești și Ungheni;
Carantină de noapte în weekend (vineri, sâmbătă și duminică), între orele 20:00-05:00
-Câmpulung, Costești, Topoloveni, Albota, Călinești, Căteasca, Ciofrângeni, Dâmbovicioara, Hârtiești, Mărăcineni, Merișani, Micești, Poienarii de Muscel, Rucăr, Săpata, Suseni, Teiu și Vulturești.
Ca urmare a scăderii sub pragul critic a ratei de infectare, comuna Stolnici iese din carantină.
AICI HOTĂRÂREA DE AZI A CJSU ARGEȘ
Carantina de noapte pentru nevaccinați se instituie în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu rată de infectare mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, iar carantina de noapte în toate zilele săptămânii – în localitățile cu rată de infectare mai mare de 7,5/1.000 de locuitori.
Pe perioada carantinei de noapte, circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă între orele 20:00-05:00 pentru persoanele care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19.
În cazurile care sunt prevăzute ca excepții (interes profesional; asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță – inclusiv vaccinare; achiziționarea de medicamente; îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; deces al unui membru al familiei; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau care fac călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției), deplasarea se poate face doar cu declarație pe proprie răspundere sau – când e vorba de interes profesional – declarație pe proprie răspundere ori adeverință de la angajator ori legitimație de serviciu.
Cei vaccinați (pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) sau trecuți prin boală (care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării) nu au această interdicție (vor prezenta certificatul COVID la un eventual control).