Update, 15 octombrie 2021, ora 14:55

Marți, 19 octombrie, în ședință extraordinară, Consiliul Local Pitești va aproba majorarea prețului la energia termică furnizată în sistem centralizat pentru populație. Noul preț propus este de 385 de lei (inclusiv TVA) pe gigacalorie (click pe imagine pentru vizualizare):

Precizăm că noul preț va intra în vigoare odată cu adoptarea acestui proiect de hotârâre.

Reamintim că în prezent prețul suportat de populație este de 260 de lei (inclusiv TVA) pe gigacalorie. Creșterea ar urma să fie, așadar, de nu mai puțin de 125 de lei pe gigacalorie (+48%).

Știrea inițială, 30 septembrie 2021, ora 12:00

Facturile piteștenilor la energie termică vor crește în următoarea perioadă. Scumpirea este certă. Rămâne de văzut cu ce procent și de când.

„Cu siguranță va trebui să creștem și prețul la populație”, a anunțat cu puțin în urmă, în conferință de presă, primarul Cristian Gentea.

Motivul îl reprezintă scumpirile la gaze și energie electrică, scumpiri care, la rândul lor, vor crește prețul gigacaloriei la Termo Calor Confort. Creșterea prețului nesubvenționat al gigacaloriei va fi de la circa 439 de lei, cât este acum, la peste 648 de lei (inclusiv TVA), precizează primarul.

La ora actuală, piteștenii racordați la sistemul centralizat achită 260 de lei (inclusiv TVA) pe gigacalorie, restul de până la 439,54 de lei fiind subvenționat de Primărie. Municipalitatea va decide cu cât va mai subvenționa prețul gigacaloriei pentru încălzire și apă caldă. Asta în condițiile în care, pe fondul scumpirilor la gaze și curent, suma pe care Primăria ar avea-o de achitat ca subvenție se dublează, conform viceprimarului Gelu Tofan. Iar Primăria nu are bani să o acopere.

Consiliul Local va fi convocat în prima parte a lunii viitoare într-o ședință extraordinară pentru stabilirea noului preț, majorat, al gigacaloriei livrate populației și a datei de la care va intra în vigoare.

În Pitești, la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic sunt racordate în jur de 20.000 de apartamente.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *