Ministerul Educației are în vedere schimbări importante în structura anului școlar. În acest sens, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, propune ca anul şcolar 2022-2023 să înceapă pe 5 septembrie şi să se încheie pe 16 iunie.

Vacanţa de iarnă ar urma să fie cuprinsă între 22 decembrie şi 8 ianuarie, iar vacanța de Paşte, între 7 şi 18 aprilie.

În plus, elevii ar putea avea o săptămână de vacanță în februarie. „Putem lua în calcul o săptămână de vacanţă – analizăm această propunere, nu vreau să spun mai mult – în luna februarie”, declară ministrul Educației.

Pe de altă parte, Săptămâna Altfel ar putea fi mutată în toamnă şi se ia în calcul introducerea unei vacanțe de o săptămână pentru toţi elevii la finalul lunii octombrie.

O noutate absolută ar fi includerea în structura anului școlar a unei așa-numite Săptămâni Verzi. „După care, în a treia secţiune, un lucru foarte important şi o noutate absolută este includerea unei Săptămâni Verzi – o săptămână în care elevii să poată învăţa în afara şcolii lucruri despre mediu. Această săptămână ar putea fi poziţionată în luna mai”, precizează ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.