O stradă nouă din Pitești va purta numele lui Constantin Stroe, fost director general al Automobile Dacia. La propunerea Anei Stan, proiectul de hotărâre a fost votat favorabil, cu puțin timp în urmă, de Consiliul Local Pitești.

„Se atribuie denumirea strada Constantin Stroe arterei de circulație din zona Calea Câmpulung-Uzina de apă, existentă în partea de vest a străzii Calea Câmpulung (direcția Pitești-Câmpulung).

Strada Constantin Stroe pornește din strada Sergent T.R. Constantin Comănescu spre sud printre proprietăți, apoi spre est și vest printre proprietăți private, până la Uzina de apă”, se arată în proiectul adoptat astăzi de consilierii locali piteșteni.

În expunerea de motive, Ana Stan argumentează: „Dl. Constantin Stroe (decedat în decembrie 2016 la vârsta de 74 de ani) a fost unul dintre martorii nașterii și creșterii Uzinelor Dacia. Domniei sale i se datorează în bună parte salvarea mărcii Dacia după anii 1990 și reîntoarcerea acesteia în marea familie a Grupului Renault”.

Mai precizăm că în anul 1998 Constantin Stroe a primit titlul de Cetățean de onoare al Piteștiului.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *