Pe ordinea de zi a ședinței ordinare în plen din 25 martie 2021 a Consiliului Local Pitești se află și un proiect de hotărâre potrivit căruia „deplasarea, oprirea sau staționarea fără drept a vehiculelor, bicicletelor, bicicletelor electrice, trotinetelor electrice, patinelor cu rotile, moniciclurilor electrice (roată electrică), hoverkarturilor, scuterelor electrice în zona centrală pietonală a municipiului Pitești, respectiv pe strada Victoriei, pe tronsonul cuprins între Teatrul Alexandru Davila și Prefectură, inclusiv în Piața Primăriei și Piața Vasile Milea” sunt considerate contravenții.

Amenzile prevăzute sunt cuprinse între 200 și 500 de lei pentru persoanele fizice și între 300 și 1.000 de lei pentru persoanele juridice.

Conform proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii și votului în ședința din 25 martie a Consiliului Local Pitești, măsura va intra în vigoare pe 15 mai 2021. De felul în care va fi respectată măsura se va ocupa Poliția Locală.

Precizăm că în prezent este în vigoare HCL nr. 60/28.01.2016, care prevede că sunt contravenții „deplasarea, oprirea sau staționarea, fără drept, a vehiculelor în zonele Piața Vasile Milea și strada Victoriei”. Proiectul care se află pe ordinea de zi a ședinței din 25 martie 2021 a CL Pitești vine să completeze – în felul descris mai sus – această hotărâre.

Amintim că pe 9 februarie 2021 Comisia de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești a dat aviz favorabil – printre altele – și pentru „interzicerea circulației bicicletelor și a trotinetelor electrice în zona centrală pietonală a municipiului Pitești, respectiv pe strada Victoriei, pe tronsonul cuprins între Teatrul Alexandru Davila și Prefectură, inclusiv în Piața Primăriei și Piața Vasile Milea”. Primăria a argumentat atunci că avizul a fost dat în urma solicitărilor venite de la cetățeni, care au reclamat că bicicliștii și deținătorii de trotinete electrice pun în pericol copiii mici care vin la plimbare cu părinții lor în zona respectivă.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

3 Comentarii

 1. Cirstea Remus

  19-03-2021, 15:27 la 15:27

  Buan ziua!Si cum poti sa AI DREPT, daca desplasarea fara drept e contraventie?

  Răspuns

 2. Bogdan

  19-03-2021, 16:44 la 16:44

  Sper ca alesii locali sa nu voteze asa ceva !
  Aceste vehicule , in aceasta zona, circula mereu f încet si chiar nu sunt deloc periculoase !
  Se poate trasa oricum o pista pentru vehicule Eco : asa ceva exista de exemplu in Mamaia ( unde circulatia in timpul verii este f mare ) iar accesul acestor vehicule in zonele centrale este permis in majoritatea capitalelor si oraselor din Europa !
  Oare ce au in cap indivizii care pot propune asa ceva: au fost vreodata incidente in Pitesti care sa justifice o astfel de hotarare ?

  Răspuns

  • Oana Viorica Diana -Uliesti

   20-03-2021, 18:58 la 18:58

   Sa va fie rusine Domnule Bogdan pentru acest comentariu impertinent.
   De unde piste , dumnevaostra doriti sa ne inchinda piata primariei inca un an? Stiti cat a costat aceasta minunata oaza de verdeata, cu rauri si fantani cum numai la Belagio gasesti?
   Va raspun eu: tinand cont ca este facuta din banii municipalitatii, nu ma intereseaza!
   Va rog sa va retineti pe viitor de la a blama deciziile guvernantilor, pe care cu mandrie va spun ca o sa ii votez si de acum inainte.
   EU Cu cine pot lua legatura sa sprijin demers in a limita pe viitor si circulatia carucioarelor si a opincarilor care nu fac altceva decat sa inabuse in plina pandemie inima acestui minunat oras!

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *