A fost marcată o nouă premieră pentru Spitalul Orășenesc Mioveni: o operație de artroplastie totală de genunchi (protezare totală a genunchiului) prin aport minim invaziv (subvast), care i-a permis pacientului să se mobilizeze imediat după intervenție (timpul de recuperare a fost scurtat semnificativ).

Ca în majoritatea situațiilor de acest gen, succesul intervenției a fost asigurat de echipa medicală, fiecare dintre membrii acesteia având un rol important în soluționarea cazului. Operația a fost realizată de doctorii Cătălin Stoian și Sorin Barbu. Sunt aceiași medici care la sfârșitul anului trecut au realizat o altă intervenție chirurgicală în premieră pentru noul spital din Mioveni: o operație de artroplastie de șold (proteză de șold) la o pacientă în vârstă de 78 de ani (aici subiectul pe larg).

Absolvent al UMF ”Carol Davila” din București, Cătălin Stoian a efectuat stagiul de rezidențiat la cel mai mare centru de ortopedie din țară (Spitalul Foișor din Capitală) și timp de doi ani a colaborat cu această unitate medicală, dar și cu  Spitalul CF2 și Spitalul „Regina Maria”, ambele din București.

Sorin Barbu este un profesionist desăvârșit, cu o experiență bogată în domeniul ortopediei și traumatologiei, având și o specializare efectuată în Irlanda, la Croom Orthopaedic Hospital.

În ultimele 6 luni, cei doi medici au efectuat peste 100 de intervenții chirurgicale.

„Le mulțumim pacienților care au încredere în calitatea serviciilor noastre și îi asigurăm că siguranța lor și soluționarea patologiilor pentru care se internează constituie principala noastră preocupare”, transmite conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *