Grupul românesc Bobnet a deschis în Pitești o nouă fabrică (Bob IoT Enterprise), în care va produce dispozitive inovatoare de tip Internet of Things (aparate dirijate prin internet) pentru export pe piața europeană.

Investiția ar urma să se ridice până la 10.000.000 de euro. „Investiția totală în proiect va fi între 5 și 10 milioane de euro, adaptabil volumelor de producție, bugetul urmând să fie alocat în etape în funcție de volumul de activitate și va crește treptat în funcție de evoluția numărului de comenzi în regiune”, transmite Grupul.

Este, practic, vorba despre o extindere a activității Grupului. Fabrica Bob IoT Enterprise produce deja dispozitive Bob Concierge, în locația sa de pe autostrada Pitești-București.

„Obiectivul nostru este de a comercializa în Europa peste 200.000 de dispozitive în următorii 10 ani. În acest scop, productivitatea întreprinderii va fi gradual mărită, până la 30-40.000 de dispozitive anual, iar numărul angajaților estimăm că va atinge câteva sute. Geografia de exporturi va cuprinde practic toate țările europene, inclusiv Europa de Est. Nu excludem și exporturi în afara Europei”, declară Darius Mihalcea, directorul Bob IoT Enterprise.

Noua fabrică Bob IoT Enterprise va produce dispozitive IoT pentru retailul automatizat și logistică inteligentă pentru magazine, restaurante și depozite logistice autonome, complet automatizate.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *