Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit cu puțin timp în urmă informarea și codul galben de vreme rea. Avertizările vizează și întreg județul Argeș.

ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 decembrie, ora 11:00 – 11 decembrie 2020, ora 18:00.

În intervalul menționat, temporar, vor fi precipitații în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi și în centrul țării și mixte la munte. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp.

Pe alocuri, în Moldova și în zona montană vor mai fi depuneri de polei.

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar pe crestele montane – de peste 70…80 km/h.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 decembrie, ora 18:00 – 11 decembrie, ora 18:00.

În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1.700 de metri, vor predomina ploile. Acestea vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80…90 km/h, și temporar va fi viscol – care va determina scăderea vizibilității.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *