Update, 9 martie 2022, ora 09:00

Un alt lot de fructe Pomelo importate din China aflat la vânzare în magazine Carrefour a fost depistat cu depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Este vorba de lotul U89-17, fructele din acest lot aflându-se la comercializare în perioada 7 februarie-5 martie 2022. De această dată, furnizor este Unifrutti Impex SRL.

Fructele respective au fost vândute și în magazine Carrefour din județul Argeș:

-hipermarketul Carrefour Pitești;

-supermarketul de pe bulevardul Dacia, bloc D1, parter, din Mioveni;

-supermarketul de pe strada Coasta Câmpulului, nr. 56B, din Ștefănești;

-supermarketul de pe strada I.C. Brătianu, nr. 8, din Câmpulung Muscel.

„Li se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 07/02/2022-05/03/2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Carrefour până pe 21.03.2022, urmând să fie restituită contravaloarea în baza bonului fiscal”, se arată într-o informare pentru ANSVSA.

Update, 6 martie 2022, ora 11:40

Din mai multe magazine Carrefour a fost inițiată retragerea de la vânzare a unui lot (lotul 8.340) de fructe pomelo, importate din China. Motivul: în aceste fructe a fost depistată o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide.

Fructele respective au fost comercializate în perioada 12-22 februarie 2022 și în câteva magazine Carrefour din județul Argeș:

-hipermarketul Carrefour Pitești;

-supermarketul de pe strada Victoriei, nr. 85, din Pitești;

-supermarketul de pe bulevardul Dacia, bloc D1, parter, din Mioveni;

-supermarketul de pe strada Coasta Câmpulului, nr. 56B, din Ștefănești;

-supermarketul de pe strada I.C. Brătianu, nr. 8, din Câmpulung Muscel.

„Li se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 12.02.2022-22.02.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul nostru de lucru din Ilfov, comuna Dascălu, DJ 200, nr. 22”, precizează furnizorul, SC Karema Fruct SRL, într-o informare către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Știrea inițială, 4 martie 2022, ora 09:05

Furnizorul Andros Stil SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a unui lot de grapefruit roșu, import Turcia, fructe care s-au aflat la vânzare în mai multe magazine Carrefour, inclusiv în hipermarketul Carrefour Pitești.

Motivul: au fost constatate depășiri ale valorilor admise de reziduuri de pesticide (imazilil).

 

Produsele au fost comercializate în perioada 12-28 februarie 2022.

„Li se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus comercializate în perioada 12/02/2022-28/02/2022 să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă în magazinul Carrefour România din care le-au achiziționat, urmând să le fie restituită contravaloarea în baza bonului fiscal”, se arată într-o informare oficială dată publicității de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.