Primăria Mioveni anunță demararea unei noi acțiuni de dezinsecție pe domeniul public, în scările blocurilor (subsol și casa scării) și în clădirile instituțiilor publice.

Operațiunea se va desfășura în perioada 2-4 august, între orele 00:30-05:00 (domeniul public) și 08:30-17:00 (spații închise), în funcție de condițiile meteorologice.

Firma Coral Impex SRL va derula operațiunea, iar substanțele care vor fi folosite sunt următoarele:

-dezinsecție spații exterioare – Cymina Plus;

-dezinsecție spații interioare, scări de bloc – K-Othrine WG 250;

-dezinsecție spații interioare, instituții publice – Super Killer EC 25.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

„Facem apel către asociaţiile de locatari/proprietari să permită accesul agenților DDD în subsolul blocurilor în perioada 2-4 august 2021, așa încât să se poată efectua serviciile de dezinsecție.

În zilele de 2 și 3 august se vor efectua tratamente de dezinsecție – combatere țânțari.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acestor servicii, perioada de efectuare va fi comunicată ulterior.

Apicultorii sunt rugați ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine. În caz contrar, UAT Orașul Mioveni și SC Coral Impex SRL sunt absolvite de orice responsabilitate.

Totodată, vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii”, comunică Primăria Mioveni.

Măsuri de prim-ajutor în caz de:

-inhalare: persoana afectată va fi dusă la aer proaspăt;

-contact cu pielea: se va spăla din abundență – imediat și cu atenție – cu apă și săpun;

-contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă, cel puțin 15 minute;

-înghițire de substanțe insecticide/dezinfectante: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic;

În toate situațiile se va consulta medicul.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *