O asociere de firme românești va construi și tronsonul argeșean (tronsonul 4) al viitorului drum expres Pitești – Craiova. Asocierea respectivă fusese declarată câștigătoare și în 2020, dar o instanță de judecată a obligat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să reevalueze ofertele depuse, după o contestație formulată de o firmă din China.

CNAIR a anunțat astăzi că reevaluarea a dus la același rezultat ca anul trecut: tronsonul 4 va fi construit de asocierea de firme românești SA & PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL (controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român) – SC Tehnostrade SRL.

„Ca urmare a finalizării procesului de reevaluare a ofertelor dispus de Curtea de Apel București prin Hotărârea Civilă nr. 2127/2020, pronunțată la data de 16.11.2020 și adusă la cunoștință Autorității Contractante la data de 28.12.2020, în cursul zilei de astăzi, 24.02.2021, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect proiectare și execuție drum expres Craiova-Pitești tronsonul 4.

Ofertantul desemnat caștigător este asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL – SC CONSITRANS SRL (SC SA & PE CONSTRUCT SRL – lider de asociere), cu preţul de 754,92 de milioane de lei de lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construirea drumului expres Craiova – Pitești tronsonul 4, cu o lungime de 31,82 de km.

Traseul acestui tronson va fi pe teritoriul județului Argeș și va începe la sud de comuna Lunca Corbului (km 89+300), va traversa comuna Albota și orașul Costești, va ocoli pe la sud comuna Bradu, după care se va racorda la autostrada A1 București – Pitești, la km 121+185 (comuna Oarja).

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și, respectiv, după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, precizează CNAIR.

Amintim că aceeași asociere de firme lucrează la construirea tronsonului 2 Robănești (județul Dolj) – Slatina și a organizat șantierul pentru începerea lucrărilor și pe tronsonul 3, între localitățile Slatina și Colonești (județul Olt). (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *