Luna trecută, liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunța că social-democrații suedezi susțin aderarea României la Schengen. Deputatul USR de Argeș Ionuț Moșteanu spune că realitatea îl contrazice pe Ciolacu și acuză că țara noastră nu se află în Schengen din cauza Partidului Social Democrat.

„Domnul Marcel Ciolacu fie nu a înțeles ce i-a spus Stefan Löfven, liderul social-democraților din Suedia, fie a mințit cu intenție în România. Partenerii PSD din Suedia ne-au anunțat că se opun aderării României la Spațiul Schengen.

PSD a făcut de rușine România în ultimii ani la nivel european! Inclusiv PES, familia lor europeană, anunța în 2019 că ia în calcul înghețarea relațiilor cu PSD din cauza atacurilor împotriva statului de drept. Am pierdut ani valoroși din cauza guvernelor PSD. Trebuie spus clar: astăzi nu suntem în Schengen din cauza PSD.

Măcar acum, în ultimul moment, PSD ar trebui să facă mai mult pentru România. Declarațiile populiste ale lui Marcel Ciolacu nu țin locul diplomației.

PSD, vorbiți cu liderii social-democrați din Suedia și cereți-le să nu se mai opună aderării României la Schengen! Românii nu trebuie să mai aștepte cu orele la cozi pe aeroporturi și la granițe”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

2 Comentarii

 1. Robert

  15-11-2022, 20:39 la 20:39

  Eu zic ca nu meritam sa intram in Schengen. Cu atata coruptie la granite, in vami am fi un potential pericol pentru restul Europei. Cei mai bogati oameni de la granitele tarii sunt vamesii romani.

  Răspuns

 2. Alexandru Ioan Cuza

  23-01-2023, 20:35 la 20:35

  Ati pus punctul pe I…asta e adevarul cu PSD nu vom intra in veci in Shenghen….
  Au vadut tara la rusi …au distrus economia, se opun cu tot ce pot ca cetatenii romani
  sa NU o duca bine ….sa nu aiva locuri de munca sa nu poata deplasa serviciile medicale sa
  fie la pamant corupte….totul pentru a face din tara un lagat de saraci care sa depinda de
  burghezii incompetenti de la PSD…..PSD e cancerul tarii asteia….

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *