Delta Plus, mutație a variantei indiene Delta a noului coronavirus, circulă și în România. „Pentru prima dată, săptămâna trecută, vedem că secvențierile nu sunt 100% cu tulpina ancestrală Delta, ci 20% sunt variante care intră în categoria Delta Plus”, declară cercetătorul Octavian Jurma pentru Digi24.

Octavian Jurma atenționează că Delta Plus ar putea reprezenta baza următorului val, valul 5, al pandemiei în țara noastră și că autoritățile ar trebui să manifeste prudență în contextul relaxărilor recent anunțate: „Deja, pandemia se pregăteşte să ne ofere o nouă tulpină, care va constitui, probabil, valul 5.

Această relaxare este foarte importantă și toți o dorim, dar trebuie să ne relaxăm în siguranță, să încetăm să revenim la această normalitate care a dispărut.

Trebuie să intrăm în rândul țărilor care fac managementul complet și permanent al pandemiei. Este o certitudine statistică: COVID-19 e cu noi pentru o perioadă lungă. Variola și poliomielita au fost cu noi secole. Să vorbim mai puțin de relaxare, și mai mult de vaccinare, de protecție, de siguranță”.

Precizăm că, potrivit epidemiologilor, Delta Plus este o mutație care se transmite cu ușurință, determină mai multe cazuri severe și scade eficiența vaccinurilor și a tratamentelor. (Sursă foto Octavian Jurma: Facebook)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *