Piteștiul va găzdui în perioada 8-11 iunie 2023 prima ediție a festivalului internațional de literatură „Filstreet”. Festivalul „Literatura în stradă” va fi coordonat de editorul și scriitorul argeșean Călin Vlasie.

Printre altele, festivalul va include și recitaluri stradale de poezie, o expoziție de cărți rare și o expoziție de carte cu vânzare, în fața Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” din centrul Piteștiului. Evenimentele vor avea loc joi, 8 iunie, între orele 17:00-21:00, și vineri, 9 iunie, între orele 17:00-19:00.

Lectura publică în stradă va fi oferită de invitații festivalului, printre care și trei din străinătate:

-Dimitris Kanellopoulos, din Grecia. Este poet, prozator, editor, traducător din literatura română. Are studii de filosofie-istorie făcute în anii 1980 la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Locuiește în Atena. A publicat în limba greacă „Antologia poeziei românești” și are în pregătire, tot în limba greacă, „Antologia poeziei românești din secolul XX”;

-John P. Portelli, din Malta. Este poet, prozator și profesor la Universitatea din Toronto, Canada;

-German A. de la Reza, din Mexic. Poet, prozator, eseist, istoric, economist, traducător din literatura română și profesor la Universidad Autónoma Metropolitana din Ciudad de Mexico, a studiat filosofie și istorie în București în anii 1980. Locuiește în Ciudad de Mexico. A publicat o antologie a poeziei românești în spaniolă și pregătește o a doua antologie pentru America Latină.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *