Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a hotărât astăzi ca în 3 comune din Argeș aflate în scenariul roșu să fie aplicate noile restricții aprobate recent de Guvern valabile pentru toate localitățile din țară cu rată de infectare cu SARS-CoV-2 mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori (cumulată în ultimele 14 zile). Este vorba de Bălilești, Mărăcineni și Dârmănești, care în prezent intră în această categorie.

Noile restricții pentru cele 3 localități argeșene:

-în zilele de weekend (vineri, sâmbătă și duminică) restricția de circulație intră în vigoare la ora 20:00 (în loc de ora 22:00) – restricția va fi între orele 20:00 și 05:00;

-în zilele de weekend (vineri, sâmbătă și duminică) magazinele și toți operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, se închid la ora 18:00;

-sălile de sport/fitness se închid.

Măsurile vor intra în vigoare pe 28 martie 2020, la ora 00:00, și vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile.

Ratele de infectare în cele 3 localități

-Bălilești – 5,42/1.000 de locuitori;

-Mărăcineni – 4,55/1.000 de locuitori;

-Dârmănești – 4,06/1.000 de locuitori.

Tot astăzi, CJSU Argeș a decis ca în alte două comune (Moșoaia și Uda) aflate și acestea în scenariul roșu, dar cu o rată de infectare cu SARS-CoV-2 mai mică de 4/1.000 de locuitori, activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor să fie interzisă. În schimb, vor rămâne deschise restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unități de cazare, care vor putea funcționa, însă, doar pentru persoanele cazate în aceste unități și fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

De asemenea, CJSU a hotărât ca sălile de jocuri de noroc, cinematografele și sălile de spectacole/concerte să se închidă.

Măsurile vor intra în vigoare tot pe 28 martie 2021, la ora 00:00, și vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile.

Amintim că încă de astăzi măsuri identice ca în Moșoaia și Uda sunt valabile în municipiul Pitești, orașul Mioveni și comunele Băbana, Godeni, Lerești, Mărăcineni și Priboieni, și acestea în scenariul roșu (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *