39 de directori de unități școlare din județul Argeș au fost schimbați din funcții. Schimbările au fost hotărâte de inspectorul școlar general al județului, Elena Liliana Murguleț, cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar.

Printre cei schimbați se numără directorii de la Colegiul Național „Zinca Golescu” și Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” și de la școlile „Ion Pillat”, „Alexandru Davila” și „I.L. Caragiale”, toate din Pitești.

Lista actualizată (noile numiri și, respectiv, reconfirmările în funcții) a directorilor de unități de învățământ preuniversitar din Argeș, listă comunicată de Inspectoratul Școlar:

În întreaga țară au fost schimbați în jur de 1.000 de directori de unități școlare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că măsura este legală și nu e politică, argumentând că pe 9 ianuarie 2021 acestora le-a expirat perioada de detașare, conform legii.

”În România sunt exact 7.203 unități și entități în învățământul preuniversitar cu personalitate juridică. Toate aceste școli au directori și au directori adjuncți. Sunt în număr de aproape 10.000, într-adevăr. Dintre cei 10.000, aproape 5.000 erau cu concurs și nu au fost afectați, o altă parte erau numiți cu detașare, detașare care a încetat pe data de 9 ianuarie. Conform legii educației naționale, articolul 258, inspectorii generali, inspectorii generali județeni, respectiv inspectorul general al municipiului București au în atribuții numirea altor persoane până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de începerea anului școlar, cu avizul Consiliului de Administrație”, declară ministrul Educației pentru Știrile Pro TV. (Foto: Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești. Sursă: Facebook)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *