Lucrările de extindere și dotare a Ambulatorului Integrat și, respectiv, a spațiilor de Urgență ale Spitalului Județean Pitești vor fi gata în luna mai a acestui an. Proiectele sunt realizate cu bani europeni și se ridică la peste 30 de milioane de lei.

Extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești au presupus construirea unei clădiri noi (cu subsol, parter și două etaje), unde vor funcţiona 12 cabinete de consultaţii şi tratament: Reumatologie, Urologie, Dermatologie, Alergologie, Medicină internă, Urologie, Neurologie, Oncologie, Chirurgie vasculară, Chirurgie generală, Chirurgie toracică şi Ginecologie.

Pe de altă parte, extinderea și dotarea spațiilor de Urgență au constat în extinderea spațiilor medicale la nivelul demisolului prin realizarea unui spațiu de resuscitare cu două paturi, a unui spațiu de evaluare și tratament imediat cu 13 paturi și a unei zone de imagistică dotată cu un aparat Computer Tomograf și echipament Röntgen pentru radiografii.

La nivelul parterului vor fi spații destinate personalului medical: o sală de întâlniri colective, un birou pentru medicul-șef de la UPU, un birou pentru asistentul-șef de la UPU, cameră de odihnă, cameră de gardă, vestiare și grupuri sanitare organizate pe sexe și un spațiu tehnic.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *