Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș au verificat până acum 10 școli, 16 grădinițe cu program normal și 11 cu program prelungit, 3 creșe și două unități afterschool. Au găsit nereguli.

„Un lucru extrem de îngrijorător este faptul că multe unități nu asigură asistență medicală, nu au cabinete medicale. Este un lucru constatat de DSP la patru școli și o grădiniță.

O grădiniță cu program normal, care funcționează de la începutul acestui an școlar, nu are autorizație sanitară de funcționare. S-a impus depunerea, de urgență, a documentației pentru obținerea autorizației.

În Mihăești, una dintre școli are doar două toalete pentru 24 de preșcolari și 49 de elevi, iar o alta are grupuri sanitare corespunzătoare în curte. Inspectorii DSP au impus amenajarea de grupuri sanitare cu suficiente toalete în toate corpurile de clădire în care se desfășoară procesul instructiv-educativ.

La Coșești, Școala primară Jupânești are un corp de clădire cu două săli de clasă care sunt vechi și au apărut fisuri în finisajele interioare. La școala din Râncăciov (comuna Călinești), în unele săli de clasă parchetul are un grad ridicat de uzură și s-a dat un termen pentru a fi înlocuit”, informează prefectul Radu Perianu, la ordinul căruia se desfășoară aceste controale la unitățile școlare din Argeș. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *