Astăzi a avut loc a doua ședință de negocieri între administrația uzinei Automobile Dacia și Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă pentru anul 2022.

Comisia de negociere din partea SAD a propus menținerea tuturor drepturilor din actualul Contract Colectiv de Muncă și negocierea în principal a următoarelor puncte:

-creșterea salarială;

-primă pentru rezultatele anului 2021;

-majorarea valorii tichetelor cadou pentru zilele de 8 Martie și Crăciun;

-primă pentru Ziua Constructorului de Mașini;

-transformarea unui număr de contracte individuale de muncă pe perioadă determinată în contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată;

-majorarea salariului minim.

Comisia din partea administrației a prezentat rezultatele și perspectivele economice ale uzinei, precum și situația ocupării forței de muncă.

La următoarea rundă de negocieri, programată pentru vineri, 12 noiembrie, sindicaliștii vor veni cu propuneri concrete de majorare salarială.

Pentru o bună negociere, comisia din partea SAD le cere salariaților de la Dacia să susțină toate aceste revendicări.

Încă după prima rundă de negocieri, desfășurată pe 4 noiembrie, liderul SAD, Viorel Ungureanu, declara pentru Pitești 24 că liderii sindicali vor solicita, printre altele, majorarea salariilor pentru angajații uzinei (aici subiectul pe larg). (Sursă foto: Argeșul de poveste)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *