Fondul de rezervă bugetară, destinat teoretic pentru situații de urgență, a ajuns pușculița premierului Marcel Ciolacu. Președintele USR Argeș, senatorul Narcis Mircescu, atrage atenția că alocările sunt discreționare. „România devine o dictatură guvernamentală”:

Narcis Mircescu avertizează și că, în disperarea de a atrage bani la fondul de rezervă bugetară, pe care îl gestionează după cum îl taie capul, Ciolacu lovește și în interesele județelor, inclusiv ale Argeșului.

Potrivit senatorului USR, prin Ordonanța de Urgență 90/2023 pentru reducerea cheltuielilor bugetare (supranumită și ordonanța „mătură”), Guvernul obligă Consiliul Județean Argeș să restituie la bugetul statului nu mai puțin de 4,1 milioane de lei – bani necheltuiți, care fuseseră prevăzuți la începutul acestui an (bani pentru programul „Lapte și corn” și pentru bursele destinate elevilor cu nevoi speciale).

Mircescu îl critică pe președintele Consiliului Județean, totodată lider al PSD Argeș, Ion Mînzînă, că nu reacționează: „Ce face Consiliul Județean Argeș? Domnul Mînzînă, de câte ori are ocazia, cântă o odă partidului și conducătorului iubit, Ciolacu. Asta când nu e ocupat cu mărirea schemei de personal, în plină criză bugetară”, a afirmat senatorul Narcis Mircescu într-o conferință de presă organizată astăzi în Pitești:

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *