La alegerile locale din anul 2020, candidatul PSD, Cristian Gentea, a obținut funcția de primar al Piteștiului pentru că PNL și USR nu au putut să se înțeleagă asupra unui candidat comun. Voturile electoratului de dreapta s-au împărțit între candidatul PNL (Sorin Apostoliceanu, fost viceprimar PSD) și al USR (Ionuț Moșteanu), fapt de pe urma căruia a profitat Gentea.

Dacă nici măcar atunci nu a fost posibil, când PNL și USR erau în aceeași barcă politică la nivel național, cu atât mai puțin pare realizabilă o alianță electorală locală între cele două partide în perspectiva scrutinului de anul viitor din Pitești. PNL a dat afară USR de la guvernare și formează acum o coaliție cu PSD.

Totuși, în Pitești liberalii se declară categoric anti PSD și împotriva primarului Gentea. Mai ales Mihai Coteț, președintele PNL Pitești, care vrea să candideze la anul pentru postul de primar. În aceste condiții, este, totuși, plauzibil ca la localele din 2024 Polul de Dreapta (USR, PMP și Forța Dreptei) să bată palma cu PNL în Pitești pentru un candidat comun cu șanse să-l împiedice pe Cristian Gentea să câștige un al doilea mandat consecutiv de primar?

Ionuț Moșteanu (USR) exclude, cel puțin la acest moment, o astfel de variantă și explică de ce. Moșteanu îl acuză pe Mihai Coteț de ipocrizie:

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *