USR critică dur respingerea moțiunii simple pe care a depus-o în Parlament împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea. PSD, PNL și UDMR sunt acuzate că au făcut zid în fața incompetenței ministrului Agriculturii.

Ionuț Moșteanu, parlamentar de Argeș și lider al grupului USR din Camera Deputaților: „Coaliția scumpirilor, girată de președintele Iohannis, a făcut astăzi zid în jurul ministrului Petre Daea, a cărui singură calitate este că ne distrează la televizor, alergând pe câmp și luptându-se cu cormoranii.

PSD, PNL și UDMR au apărat incompetența unui ministru încremenit în vremea congreselor comuniste, care habar nu are ce înseamnă agricultura modernă și cum să aducă bani europeni în țară.

Fermierii și toți românii au nevoie la vârful Ministerului Agriculturii de un profesionist care să rezolve problemele, nu de un politruc preocupat de combinații. PSD, PNL și UDMR continuă însă să-și bată joc de români și de agricultura românească”.

„Votul de astăzi îi pune pe deputații PNL într-o situație ridicolă. PNL n-a vrut să-l supere pe Marcel Ciolacu, viitorul lor șef în Guvern. De fapt, deputații PNL și UDMR au profitat din plin de moțiunea simplă. Și pentru ei a fost un prilej să le scoată ochii lui Daea și PSD pentru toate nemulțumirile fermierilor. Au încercat să se dezică de aceste probleme, dar e un discurs ipocrit. Când ai premierul, îi poți cere să-l demită pe acest ministru. Nu au avut curaj să facă acest lucru.

PNL și UDMR au recunoscut ieri la moțiune atât problemele grave din agricultură, cât și incapacitatea lui Petre Daea de a le rezolva. Cu toate acestea, PNL a votat cu două mâini, alături de PSD, să-l țină în continuare în brațe pe Daea. Este politica neputinței și a imposturii”, acuză, la rândul său, senatorul USR Sebastian Cernic.

În moțiunea intitulată „De la grânarul Europei la rușinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună știință agricultura românească”, USR l-a acuzat pe Petre Daea că a ratat toate proiectele mari în domeniul Agriculturii: a ratat finanțări din PNRR, a ratat Planul Național Strategic, a ratat fondurile europene pentru fermierii români, dar și compensațiile pentru importurile din Ucraina.

„Dacă la toate aceste eșecuri adăugăm gestionarea dezastruoasă a crizelor de pestă porcină și gripă aviară, devine evident că incompetența ministrului Daea se traduce în pagube uriașe, în pierderi de miliarde de lei pentru fermieri și agricultura românească”, spun liderii USR.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *