Deputatul USR de Argeș Ionuț Moșteanu îi cere public primarului Cristian Gentea (PSD) să urgenteze aprobarea Planului de Urbanism General al Piteștiului și să clarifice problema Pădurii Trivale, pentru ca aceasta să fie, în sfârșit, declarată arie naturală protejată.

„Să clarifice odată, cu curaj, ce facem cu Pădurea Trivale! O hotărâre de Guvern care trenează și așteaptă după niște clarificări de la Primărie… Haideți să nu intrăm în campania din 2024 vorbind tot de Pădurea Trivale! (…) Guvernul stă după Primărie. Cu curaj, haideți să facem arie naturală protejată!” – este apelul public al parlamentarului USR către primarul Piteștiului.

Dacă ar căpăta statut de arie naturală protejată, Pădurea Trivale ar fi ferită de defrișări, tăierile de arbori și construcțiile urmând să fie interzise. Inițiativa datează din anul 2010, dar nu a fost materializată nici până astăzi. Posibile interese imobiliare ale unor persoane interesate să construiască în Pădurea Trivale, dar și invocarea unor proceduri administrative ar fi blocat în repetate rânduri adoptarea hotărârii de Guvern.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Un comentariu

  1. Robertin Rusu

    21-02-2023, 17:00 la 17:00

    In campanie se vor trezi din nou Gentea si PNL-istii sa faca caz de Padurea Trivale in scop electoral. Cunoastem scenariul de la algerile trecute..

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *