A fost mobilizare de forțe în această seară la un bloc din Câmpulung Muscel. Polițiști, jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Gărzii de Mediu au acționat la fața locului. Motivul: un locatar a descoperit, accidental, mercur în uscătoria blocului.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la sesizarea unei persoane din Câmpulung care ar fi descoperit în mod accidental o substanță necunoscută (posibil metal lichid – mercur) în timp ce se afla într-o încăpere comună a unui bloc de locuințe, Compartimentul de Relații Publice din Inspectoratul de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În seara zilei de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că un locatar al unui bloc din același municipiu ar fi descoperit, în timp ce făcea ordine într-un spațiu comun al blocului, spațiu cu destinație de uscătorie, după ce a mutat un sac, că din acesta se scurge o substanță potențial periculoasă.

În urma sesizării, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au asigurat locația în cauză.

La fața locului s-au prezentat reprezentanți ai ISU Argeș, precum și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, pentru ridicarea în condiții de siguranță a substanței susceptibile a fi o substanță cu potențial toxic.

În cauză polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase desfășoară cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun”, ne informează Biroul de presă al Poliției argeșene.

Elena Lasconi, primar al Câmpulungului, cea care a făcut public în premieră incidentul, preciza: „Mercur la parterul unui bloc din Câmpulung. Două recipiente cu mercur (de aproximativ 1 litru fiecare), cea mai puternică otravă, au fost găsite în fosta uscătorie a blocului D28. Un vecin a văzut câteva pete pe jos. Și-a dat seama că e mercur. Într-un sac mai sunt recipientele pline. Câmpulungeanul a sunat la 112.

Au ajuns Garda de Mediu și echipajul special al ISU Argeș (Nuclear, Bacteriologic, Chimic, Radiologic). Așteptăm echipa de la Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase de la IPJ Argeș. Zona a fost securizată de Politia Națională, Jandarmerie și Poliția Locală.

Urmează să ridice mercurul și apoi ancheta care va stabili vinovatul. E clar că va fi un dosar penal”. (Sursă foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.