Azi după-amiază, polițiștii piteșteni au fost sesizați prin 112 că în zona din spatele unei stații de autobuz de pe bulevardul Libertății din cartierul Trivale „s-ar afla în desfășurare o stare conflictuală la care participă mai mulți tineri (n.r. – ar fi fost vorba de 15-20 de tineri)”, potrivit Biroului de presă al Poliției Argeș. La locul indicat s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, în sprijinul cărora au intervenit jandarmi și polițiști locali.

Polițiștii Secției 3 au stabilit că două minore de 15 ani au avut un conflict verbal, „degenerarea acestuia fiind împiedicată ca urmare a intervenției”, conform sursei citate.

Cele două minore au fost conduse la Poliție, unde au fost chemați și părinții acestora. Minorele au fost amendate potrivit Legii 61/1991R cu privire la normele de conviețuire socială și conform Legii 55/2020 referitoare la unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

De asemenea, alți patru minori, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au fost amendați, iar verificările continuă.

În total, până acum, polițiștii au dat în acest caz 12 amenzi în valoare totală de 2.400 de lei în baza Legii 61/1991R și alte 6 însumând 3.000 de lei în baza Legii 55/2020 (pentru nerespectarea distanțării fizice și formarea unui grup mai mare de șase persoane).

„Le recomandăm celor care asistă la un comportament agresiv să sesizeze autorităţile şi să nu contribuie, prin atitudine pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv.

Faptele pot îmbrăca atât forma juridică a unor contravenţii, cât și forma penală – dacă o situație conflictuală degenerează în agresiuni de natură fizică.

Reamintim că un factor important în situația agresiunilor îl reprezintă atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte”, transmite Poliția Argeș. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *