Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, atrage atenția asupra creșterii bruște în ultimele zile a numărului de pacienți diagnosticați cu COVID-19: „Creșterea numărului de cazuri a fost bruscă. În trei zile s-au ocupat paturile care erau libere – și eram la o capacitate undeva la 60% ocupate – iar secția de terapie intensivă s-a ocupat chiar mai repede”.

Beatrice Mahler declară pentru Digi24 că o particularitate constatată la pacienții din ultimele zile este apariția unui sindrom inflamator la ficat, sindrom care complică tratarea insuficiențelor respiratorii: „Ce observăm ca particularitate de la începutul acestui val este că pacienții au un sindrom inflamator important, cu o hepatocitoliză – înseamnă o reacție a ficatului destul de importantă, ca urmare a inflamației severe care se găsește în organism. Ea era prezentă și anul trecut, dar la un procent mai mic de pacienți, acum peste 60% au această formă de manifestare, formă care poate să interacționeze cu medicația, pentru că are și ea gradul ei de hepato-toxicitate”.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București avertizează că valul trei al pandemiei va fi mai rău decât precedentul: „Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală, numărul de cazuri este mare.

Lumea a obosit, într-adevăr, parcă nu înțelege că e din nou ceva extrem de grav și serios ce vedem în spital. Și astăzi, pe stradă, oamenii în parte nu purtau mască sau purtau incorect. Oamenii mănâncă pe stradă, oamenii fumează pe stradă. Aceste obiceiuri ar trebui să le evităm pe stradă, pentru că îi putem infecta pe cei din jurul nostru. Trebuie să ne reorganizăm viața și modul în care ne comportăm, pentru că avem de depășit câteva săptămâni bune în care nu va fi ușor deloc și în care comportamentul nostru poate să însemne vieți pierdute”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *