Luni, 5 decembrie 2022, la Spitalul Orășenesc Mioveni își va începe activitatea Raluca Onilă, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

În vârstă de 33 de ani, Raluca Onilă este absolventă a Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Experiența pe care a acumulat-o ca rezident la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara și la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. Nicolae Paulescu” din București și-o îmbogățește permanent prin participarea la cursuri și stagii de perfecționare.

După terminarea rezidențiatului, Raluca Onilă a lucrat la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. Nicolae Paulescu” din Capitală.

„Am fost foarte bine primită la Spitalul Mioveni de colegi și conducere, iar de condițiile oferite aici și de aparatura medicală am rămas extrem de impresionată.

Legat de activitatea mea, este important să se înțeleagă că diabetul zaharat este o boală tăcută, care nu doare, care de obicei nu prezintă simptome și care este descoperită întâmplător, atunci când se fac analizele uzuale, iar glicemia bazală este deja mult modificată. În diabet este foarte important să nu se aștepte. Din păcate, am constatat că tendința este de a aștepta o vreme chiar și atunci când avem deja o glicemie bazală de peste 126 mg/dl și o hemoglobină glicozilată (HbA1C) de peste 6.5%.

Diabetul poate fi prevenit atunci când pacientul merge din timp la specialist”, afirmă dr. Raluca Onilă.

Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul de familie.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *