Tribunalul Argeș a admis astăzi cererea colonelului Gheorghe Lupescu și a dispus suspendarea – până la soluționarea pe fond a dosarului – a revocării sale din funcția de inspector-șef al Jandarmeriei Argeș.

Hotărârea Tribunalului: „Soluția pe scurt: Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea efectelor actelor administrative contestate: Ordinul nr. 1740/10.09.2021 emis de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi adresa nr. S/1991289/09.09.2021 emisă de Direcția Generală de Protecție Internă din cadrul M.A.I., înregistrată la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române cu nr. S/15696 din 10.09.2021, până la soluţionarea definitivă a dosarului de fond. Cu recurs.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 29.10.2021, la Tribunalul Argeş, secția civilă, complet specializat contencios administrativ şi fiscal”.

Amintim că pe 10 septembrie colonelul Gheorghe Lupescu a fost schimbat de la șefia Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, după ce Direcția Generală de Protecție Internă din Ministerul Afacerilor Interne i-a retras autorizația de acces la informații clasificate. Ordinul de mazilire a fost emis de inspectorul-general al Jandarmeriei Române, colonelul Alin-Ionel Mastan (aici amănunte). Lupescu a atacat ordinul în justiție.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *