Update, 29 septembrie 2023, ora 11:55

Drumarii își păstrează optimismul și reiterează faptul că tronsonul 3 al drumului expres Pitești-Craiova, între Slatina (Valea Mare) și Colonești, în județul Olt, va fi dat în folosință la sfârșitul acestui an, mai devreme decât termenul din contract (18 ianuarie 2024).

„Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80%, fapt care ne dă încredere că vom circula la sfârșitul acestui an și pe acest tronson de drum de mare viteză. Singurul lucru care poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii, în sensul să avem o perioadă lungă de precipitații.

La acest moment, pe șantier sunt peste 500 de muncitori mobilizați și peste 150 de utilaje. Se lucrează la structuri, care au un stadiu foarte avansat, și la scurgerea și evacuarea apelor, se montează parapete, se așterne asfalt și se montează inclusiv indicatoarele rutiere.

Se va circula pe tot tronsonul, de la Valea Mare până la Colonești, CNAIR a identificat soluția privind descărcarea și deja se lucrează pentru implementarea ei”, afirmă Cosmin Călin, director regional al DRDP Craiova.

Pe tronsonul 3 (în lungime de 31,75 de kilometri) lucrează asocierea de firme românești SA & PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL (controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu) – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL.

Update, 24 martie 2023, ora 16:00

Tronsonul 3 al drumului expres Pitești-Craiova, între Slatina (Valea Mare) și Colonești, în județul Olt, va fi dat în folosință la sfârșitul acestui an, mai devreme decât termenul din contract (18 ianuarie 2024).

„Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 70%. Cei 31,75 de kilometri aferenți lotului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, cuprins între Slatina și Colonești, este unul dintre obiectivele de infrastructură rutieră a cărui dare în trafic va fi la sfârșitul acestui an, înainte de termenul contractual”, a anunțat astăzi Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Amintim că anul trecut au fost dați în folosință primii aproape 40 de kilometri din drumul expres Pitești-Craiova, respectiv Robănești (județul Dolj)-Braneț (județul Olt) și Braneț-Slatina, ambele rute formând tronsonul 2.

Tronsonul din județul Argeș (tronsonul 4) are ca termen de finalizare toamna anului 2024. Pe tronsonul din Argeș lucrează tot asocierea de firme românești SA & PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL.

Drumul expres Pitești-Craiova va avea 121 de kilometri.

Știrea inițială, 8 martie 2023, ora 09:40

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dat publicității cu puțin timp în urmă noi imagini de pe șantierul viitorului drum expres Pitești-Craiova. Imaginile au fost filmate pe lotul 3 Slatina (Valea Mare)-Colonești, în județul Olt.

Potrivit sursei citate, lucrările sunt realizate în proporție de 63% și sunt programate să se încheie pe 18 ianuarie 2024. Amintim că data de începere a investiției (proiectare și execuție) a fost 18 ianuarie 2022.

CNAIR anunță că în această perioadă antreprenorul lucrează cu peste 200 de angajați: „Chiar dacă nu se poate intra pe tot sectorul pentru execuția lucrărilor la terasamente din cauza terenului încă ud, acolo unde are acces se execută mai multe tipuri de lucrări:

îmbunătățire a terenului de fundare;

șanțuri și rigole;

ziduri de sprijin din gabioane de piatră, lucrări executate manual;

relocare de utilități;

instalare de rețele electrice și ITS.

Structurile sunt finalizate, urmează finalizarea rampelor de acces pe poduri.

Dacă vremea va permite, este posibil ca în perioada imediat următoare să vedem pe șantier echipele de asfaltare”.

Pe tronsonul 3 (în lungime de 31,75 de kilometri) lucrează asocierea de firme românești SA & PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL (controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu) – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL. (Sursă video: CNAIR)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *