Nu mai puțin de cinci cutremure – de mică intensitate – s-au produs ieri, 3 februarie 2021, în județul Argeș, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Ultimele două au avut loc aseară, la o adâncime de 2 kilometri, la ora 18:10 și, respectiv, la ora 19:47. Primul a măsurat 2.3 grade pe scara Richter, iar cel de al doilea, 2.4, potrivit sursei citate.

Amintim că tot ieri, pe parcursul dimineții, alte trei cutremure de mică intensitate s-au produs în județul Argeș, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung (aici puteți citi amănunte). Toate cele cinci cutremure au avut loc la 60 de kilometri nord de Pitești.

„Zona seismică Făgăraș-Câmpulung este a doua zonă seismică majoră a țării, după regiunea Vrancea. Seismele făgărășene se produc, de obicei, în crusta terestră, la adâncimi cuprinse între 2-5 km și maximum 40-45 de km.

Magnitudinea maximă posibilă a cutremurelor din regiunea Făgăraș-Câmpulung, estimată din înregistrări instrumentale, dar și din date istorice, este în jur de 6.5 grade. Istoricul seismicității făgărășene arată că în ultimii 300 de ani cutremurele puternice s-au succedat la intervale medii de 85 de ani”, informează cutremure.net.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *