Din această lună, regimul de impozitare a contractelor individuale de muncă cu timp parțial va fi, din nou, raportat la salariul minim brut aferent unei norme întregi. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș vine cu precizări.

Contribuțiile la sănătate și pensii vor fi plătite raportându-se la salariul minim brut pe economie pentru un contract cu normă întreagă, respectiv 2.550 de lei, chiar dacă veniturile efective din salarii sunt sub această sumă.

Noul mod de taxare a contractelor part-time se aplică din august 2022. Astfel, începând cu veniturile aferente acestei luni, pentru contractele part-time contribuția de asigurări sociale (CAS) și contribuția de sănătate (CASS) se vor raporta la salariul minim brut pe țară.

Angajatorul va fi cel care trebuie să suporte diferența dintre cuantumul actual și cel raportat la salariul minim brut pe țară. Așadar, supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parțial nu implică pentru salariat niciun fel de tăiere salarială.

ITM Argeș, instituție condusă de Anița-Maria Neacșu (foto), precizează că noul mod de taxare a contractelor part-time nu se aplică în cazul persoanelor fizice aflate în una dintre următoarele situații:

-sunt elevi sau studenți, cu vârsta până la 26 de ani, aflați într-o formă de școlarizare;

-sunt ucenici, potrivit legii, în vârstă de până la 18 ani;

-sunt persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaște posibilitatea de a lucra mai puțin de 8 ore pe zi;

-au calitatea de pensionari pentru limita de vârstă în sistemul public de pensii, cu excepția pensionarilor pentru limita de vârstă care beneficiază de pensii de serviciu în baza unor legi/statute speciale, precum și a celor care cumulează pensia pentru limita de vârstă din sistemul public de pensii cu pensia stabilită în unul dintre sistemele de pensii neintegrate sistemului public de pensii;

-realizează în cursul aceleiași luni venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau a mai multor contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puțin egală cu salariul de bază minim brut pe țară (exemplu: dacă un salariat are încheiat un contract de 8 ore/zi-normă întreagă primind cel puțin salariul minim pe economie și are încheiat încă un contract cu timp parțial cu plată corespunzătoare timpului lucrat, pentru cel de-al doilea contract cu timp parțial angajatorul va plăti contribuțiile reținute aferente contractului cu timp parțial).

„Dacă un salariat are mai multe contracte part-time, iar cumulul acestora este la nivelul unui salariu minim, atunci se plătesc contribuţiile proporţional cu contractele part-time; altfel, contribuțiile se plătesc la nivelul salariului minim”, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.