Angajatorii sunt obligați să ancheteze accidentele de muncă ușoare ale căror victime sunt angajații lor și să transmită dosarul de cercetare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), pentru verificare și avizare.

„Având în vedere că legiuitorul a definit accidentul uşor ca eveniment, acesta va fi cercetat obligatoriu de către angajatorul unde este angajată victima.

Dosarul de cercetare întocmit cu această ocazie de comisia numită de angajator se înaintează pentru verificare și avizare la inspectoratul teritorial de muncă pe raza căruia s-a produs evenimentul, în termen de 5 zile lucrătoare de la finalizarea cercetării”, informează șefa ITM Argeș, Anița-Maria Neacșu (foto).

Șefa ITM Argeș atrage atenția că angajatorii care nu respectă această obligație sunt pasibili de amendă între 4.000 și 8.000 de lei.

Legea definește accidentul de muncă ușor ca fiind „evenimentul care are drept consecinţă leziuni superficiale, care necesită numai acordarea primelor îngrijiri medicale, și care a antrenat incapacitate de muncă cu o durată mai mică de 3 zile”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *