Comisia de muncă a Senatului României a respins astăzi inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali. Senatorii de la PSD, UDMR și AUR au votat împotrivă, iar reprezentanții PNL s-au abținut. Singurii care au votat pentru au fost senatorii de la USR.

„USR rămâne singurul partid care vrea eliminarea pensiilor speciale pentru primari. Vorbim de sume uriașe, de peste 600 de milioane de lei anual, care urmează să meargă în buzunarele unor foști baroni. Pentru ei sunt bani, pentru pensionarii cu pensii mici nu.

Refuzăm aceste sinecuri pentru zecile de mii de foști primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene”, afirmă Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR și parlamentar de Argeș.

În ciuda votului negativ și scandalos de astăzi, Moșteanu este încrezător că, în cele din urmă, inițiativa va avea succes în Parlament: „Legea USR merge mai departe. La fel cum am reușit să eliminăm pensiile speciale pentru parlamentari, o vom face și pentru primari”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.