Maniera în care, deja de luni de zile, pesediștii și peneliștii se joacă efectiv cu nervii seniorilor vehiculând nenumărate variante de creștere a pensiilor este criticată de Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș. Moșteanu le cere guvernanților să taie pensiile speciale ca să fie bani suficienți pentru o majorare reală a pensiilor.  

„PSD și PNL, opriți-vă puțin din umilirea pensionarilor! Nu mai licitați procente în ședințele voastre de partid și la TV!

Le cer domnilor Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă să facă public mai întâi planul de tăiere a pensiilor speciale, așa cum cere PNRR. De aici plecăm, de la pensiile speciale. Spuneți-ne, public, câți bani aveți de gând să salvați prin tăierea privilegiilor! Mai întâi trebuie să afle și pensionarii care nu au avut norocul să câștige o pensie de 18.000 de lei, ca domnul Nicolae Ciucă, câți bani vor fi salvați de la pensiile speciale pentru pensiile lor.

O reformă profundă a pensiilor speciale ar însemna mai mulți bani pentru pensiile tuturor seniorilor. Asta i-ar deranja pe specialii de partid, dar România este într-o criză socială. Vârstnicii nu își mai permit nici medicamente și nici alimente după explozia de prețuri.

Dacă nu prezintă planul de tăiere a pensiilor speciale înainte de a veni cu procentul de creștere pentru toate pensiile, înseamnă că PSD și PNL au ales: specialii înaintea pensionarilor.

Tăiați pensiile speciale prima dată! Așa vom avea bani suficienți pentru creșteri reale de pensii, nu doar 6%, procentul vânturat mai nou”, afirmă deputatul USR de Argeș Ionuț Moșteanu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *