Când mai sunt doar câteva zile până la alegeri, Klaus Iohannis a găsit cheia de la lacătul piețelor. Cu puține zile înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, președintele Klaus Iohannis anunță că piețele agroalimentare acoperite (în spații închise) vor fi redeschise. Iohannis susține că măsura redeschiderii poate fi luată ca urmare a „scăderii semnificative” a numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

„Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a afirmat președintele într-o declarație de presă susținută astăzi la deschiderea tronsonului de autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău (foto). (Sursă foto: Președinția României)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.