Când mai sunt doar câteva zile până la alegeri, Klaus Iohannis a găsit cheia de la lacătul piețelor. Cu puține zile înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, președintele Klaus Iohannis anunță că piețele agroalimentare acoperite (în spații închise) vor fi redeschise. Iohannis susține că măsura redeschiderii poate fi luată ca urmare a „scăderii semnificative” a numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

„Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a afirmat președintele într-o declarație de presă susținută astăzi la deschiderea tronsonului de autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău (foto). (Sursă foto: Președinția României)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *