Președintele Klaus Iohannis a anunțat că l-a desemnat pe Florin Cîțu pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, președintele fiind însoțit de prim-ministrul desemnat.

Pe 18 decembrie 2020, PNL, USR PLUS și UDMR au căzut de acord ca Florin Cîțu (PNL) să fie propunerea de prim-ministru pe care o va susține coaliția de centru-dreapta.

Viitorul guvern ar urma să aibă 18 ministere (9 – PNL, 6 – USR PLUS și 3 – UDMR) și 2 vicepremieri (1 de la USR PLUS – Dan Barna și 1 de la UDMR – Kelemen Hunor).

PNL va avea Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul de Interne, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii și Ministerul Culturii.

USR PLUS va avea Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei și Ministerul Fondurilor Europene.

UDMR va avea Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – cel mai bogat minister, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului și Tineretului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *