Este îngrijorare la Automobile Dacia după ce Ford Craiova a anunțat că își trimite angajații în șomaj tehnic (între 16 și 24 mai) din cauza prelungitei crize a semiconductorilor, criză care afectează de mai multă vreme și uzina din Mioveni. Ce declară liderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), Viorel Ungureanu, cu privire la acest subiect.

Pitești 24: La Ford Craiova, din cauza crizei semiconductorilor, luni se intră o săptămână în șomaj tehnic. Va fi și la Automobile Dacia șomaj tehnic? Ați avut discuții în acest sens cu Administrația uzinei?

Viorel Ungureanu: Avem discuții permanente pe acest subiect, momentan nu avem o astfel de decizie.

Reamintim că angajații de la uzina Automobile Dacia, la fel ca și salariații de la Ford Craiova, au fost trimiși în șomaj tehnic în timpul pandemiei, fiind plătiți atunci cu 85% din salariu.

Au urmat criza globală a semiconductorilor, creșterile semnificative ale prețurilor la energie și războiul din Ucraina, care au pus și pun presiune pe industria auto, afectând și uzina din Mioveni. În repetate rânduri, la Automobile Dacia au fost reduceri ale programului de lucru și întreruperi de activitate.

La începutul lunii trecute, venit în vizită oficială la uzina din Mioveni, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a afirmat că „prioritatea noastră este să menținem oamenii pe posturi” (aici subiectul pe larg).

În ciuda acestor probleme, de la Asociația Constructorilor de Automobile din România a venit recent, vă reamintim, o veste bună cu privire la evoluția producției la uzina Dacia (aici amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.