Mioveniul va găzdui o nouă ediție a festivalului Ordessos Fest. Festivalul va avea loc în perioada 17-19 septembrie, în zona de picnic Făget, pe platoul de la marginea pădurii.

Pasionații de istorie antică vor avea șansa să „călătorească” în timp, în vremurile conflictelor daco-romane din urmă cu 2.000 de ani. Vor fi organizate demonstrații militare, ateliere civile, lupte de gladiatori, dansuri antice, demonstrații de gastronomie antică și alte activități de reconstituire istorică.

Evenimentul va debuta vineri seară cu o paradă a legiunilor romane în Centrul Civic al orașului Mioveni, paradă care va prefața momentele care vor fi puse în scenă sâmbătă și duminică în zona Făget.

Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, programul festivalului va fi unul diversificat și va include, pe lângă diversele ateliere tematice, și lupte de gladiatori, concurs de pentatlon antic, târg de sclavi, demonstrații militare și o confruntare epică între legiunile romane, pe de-o parte, și trupele dacilor și ale aliaților acestora din lumea barbară, pe de alta.

Anul acesta „Ordessos fest” se va bucura de prezența unor asociații cu o bogată experiență: Garda Apulum, Terra Dacica Aeterna, Omnis Barbaria și Nimfele Dace.

Festivalul, la care vor participa în jur de 150 de persoane, este organizat de asociația Historia Renascita, în parteneriat cu Centrul Cultural și Consiliul Local Mioveni.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *