Update, ora 15:00

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc astăzi, la Centrul Cultural Mioveni, printr-o conferință de presă. Conferința de presă a fost susținută de managerul Centrului Cultural Mioveni, Alin Călinescu, primarul Ion Georgescu, viceprimarul Ciprian Țurlea și reprezentanții juriului.

Festivalul se va desfășura în perioada 12-14 august 2021 în Centrul Civic al orașului Mioveni. Ansambluri folclorice neprofesioniste, care au în palmares numeroase premii și participări la competiții naționale și internaționale de profil, vor prezenta în festival dansuri și tradiții populare din mai multe zone etnografice ale țării.

Știrea inițială, ora 10:35

Aproximativ 300 de dansatori din țară vor evolua la cea de a doua ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor ”Mioveni”, care va debuta joi, 12 august, la ora 19:00, pe platoul din Centrul Civic Mioveni. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului și Consiliul Local Mioveni.

În urma selecției, în competiție vor evolua 8 ansambluri: ansamblul folcloric Dor Transilvan din județul Cluj, ansamblul folcloric Maramureșul din județul Maramureș, ansamblul de cântece și dansuri Armenișana din Caraș-Severin, ansamblul de dansuri populare românești Rapsozii Siretului din județul Iași, ansamblul folcloric Florile Mureșului din județul Arad, ansamblul Codrulețul din județul Botoșani, ansamblul Crișana din Bihor și ansamblul folcloric Macii Bărăganului din județul Călărași.

Programul festivalului (click pe imagine pentru vizualizare):

Celor 8 ansambluri din concurs li se vor alătura, din postura de invitați speciali, ansamblurile folclorice Mugurelul din Cluj Napoca (ansamblul care a câștigat ediția din 2019) și Plai de Dor al Centrul Cultural Mioveni, gazdele festivalului.

Pe parcursul a două zile de concurs, cele opt ansambluri vor fi jurizate de 5 specialişti în domeniu: prof. dr. etnomuzicolog Elise Stan (realizator și producător de emisiuni folclorice), Ileana Vieru (realizator de emisiuni folclorice la Radio România), Doina Virginia Işfănoni (istoric şi teoretician de artă), Cătălin Oancea (dansator și maestru coregraf) și Paul Remeș (coregraf).

Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor, de la TVR.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *