Primăria Pitești vrea aproape 5.000.000 de lei pentru modernizarea iluminatului public în municipiu. Cererea de finanțare va fi făcută pe adresa Administrației Fondului pentru Mediu, care are un program dedicat eficientizării iluminatului public în localitățile din țară.

Dacă va obține banii, municipalitatea va înlocui 888 de corpuri vechi de iluminat cu altele noi, moderne, de tip LED, care vor duce la o economie de energie electrică de cel puțin 25%. Modernizarea va presupune și implementarea unui sistem de telegestiune. Străzile pe care va fi modernizat iluminatul public în cadrul acestei noi etape de finanțare vor fi stabilite ulterior.

Consiliul Local va aproba devizul în ședința sa extraordinară în plen de joi, 4 august, urmând ca cererea pentru finanțare să fie adresată în cursul acestei luni.

Amintim că, tot cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu, a fost deja modernizat iluminatul public pe străzile Calea Craiovei, Exercițiu, Războieni, Pătrașcu Vodă, Eroilor și Frații Golești (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.