Grădinițele și școlile se vor redeschide mâine, 5 mai, după vacanța de Paște. Mâine vor începe cursurile copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examene naționale. Elevii din anii terminali vor reveni la școală pe 10 mai. În funcție de incidența cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate, școlile vor funcționa după două scenarii.

În ședinta de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) au fost aprobate scenariile de funcționare a unităților școlare din Argeș în vederea reluării cursurilor după vacanța de Paște.

„Localitățile (unde rata de incidență este mai mare de 1/1.000 de locuitori) în care activitățile școlare se vor desfășura în scenariul 2 sunt următoarele: Morărești, Valea Iașului, Cotmeana, Ungheni, Mărăcineni, Lerești, Albeștii de Argeș, Tigveni, Leordeni, Țițești, Curtea de Argeș, Bradu, Suseni, Topoloveni, Pitești, Căteasca, Bălilești, Coșești, Nucșoara, Căldăraru, Corbeni, Sălătrucu, Costești, Câmpulung, Moșoaia, Valea Danului, Boteni, Bascov, Vlădești, Vedea, Berevoești, Mioveni, Priboieni, Mușătești, Oarja, Băbana și Stâlpeni.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecție (n.r. – restul elevilor vor face cursurile online).

În restul localităților din județ participarea elevilor la activitățile școlare se va face conform scenariului 1, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de protecție”, informează Cancelaria Prefectului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *